fbpx

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Betaler du på flere lån? Samle alt til ett lån, og få tilbake kontrollen.

Prøv vår kalkulator og se hva det vil koste deg!

Hvordan fungerer refinansiering av lån

Et lån til refinansiering gjennom Vekst Finans er et lån med sikkerhet i bolig, som hjelper deg med å samle forskjellig type gjeld. Uansett om du har dyre forbrukslån, kredittkort eller ubetalte regninger så kan et lån gjennom Vekst Finans være en smart måte å betale ned alt på en gang.


I tillegg gir et lån til refinansiering av gjeld deg finansiell frihet fra å betale unødvendig høye renter. Du får også lavere månedlige utgifter, økonomien blir enklere ved at du reduserer antall regninger du må betale hver måned, og du sparer penger og månedlige avgifter.

Hva koster lånet?

Renten på lånet er personlig og f.eks. to personer kan få forskjellig type rente. Dette er fordi refinansiering av lån ikke er et standardprodukt der alle lån er like. Noen har flere lån enn andre, og noen har betalingsanmerkninger og mange ubetalte regninger. 


Derfor varierer renten avhengig av hvor kompleks refinansieringen er. Renten fungerer slik at en del av renten er et tillegg for den risikoen man tror det er ved å låne en person penger. Dermed er renten i de komplekse sakene litt høyere, og i enkle saker litt lavere. 


En representativ rente er 5.47%. Renten er lavere enn forbrukslån og kredittkort fordi man bruker bolig som sikkerhet. Dersom man da låner 2 millioner kroner over 25 år vil det koste deg 12.246 kr i måneden. Inkludert avdrag. Totalt vil man over 25 år tilbakebetale 3.673.777 kr. 


Men, et lån til refinansiering av gjeld tar man kun for å rydde opp i økonomien. Etterhvert kan du søke om et ordinært boliglån og få enda lavere rente.

Er det en god ide å refinansiere?

Tror du at refinansiering kan spare deg for penger? Hvis ja, så er det enkelt.  Å refinansiere er en god ide dersom du er klar for å betale ned gjeld, og samtidig ikke tar opp nye forbrukslån og kreditter.


Hver måned får du lavere kostnader enn før du refinansierte. Disse pengene kan du bruke til å øke nedbetalingen av avdrag. Da betaler man mindre rente, og du blir raskere gjeldfri. 

Fordelene med refinansiering av gjeld

Det er mange grunner til å refinansiere, her er de viktigste:

Én betaling hver måned for alle dine lån

Når du refinansierer samler du alle dine lån til ett lån, og dermed kan du betale ned alle skyldige beløp på kredittkort, forbrukslån og til og med ubetalte regninger og inkasso. Du får raskt ryddet opp i økonomien, og med en fast månedlig betaling er det lett å holde oversikt.

Lavere rente

Forbrukslån og kredittkort har høye renter. Fordi refinansieringslånet er sikret i bolig vil renten være betydelig lavere. 

Betal ned lånet raskere

Pengene du sparer på lavere rente og månedlige betalinger gir deg mulighet til å nedbetale lånet raskere.

Du kan få bedre kredittrating

Ved å bli kvitt usikret gjeld kan du få bedre kredittrating som igjen kan gi deg enda bedre vilkår og rente senere.

Hvordan søke om lån

01.

Søk online og få svar innen 24 timer. Om du vil prate med oss før du søker kan du velge det på søknadssiden.

02.

Når dokumentasjon er mottatt og søknaden er godkjent vil du motta lånedokumenter. Disse signeres enkelt med Bank-ID.

03.

All innbetaling av gjeld utføres for deg. Du trenger ikke gjøre noenting. Penger utbetales og gjøres opp på mellom 2 - 5 dager.

Vilkår for å søke om lån

Du må:

  • være over 18 år
  •  kunne stille sikkerhet i bolig
  • ha fast inntekt
  • søke alene eller sammen med noen

Start på nytt med refinansieringslån

Det påløper ingen kostnader ved å søke, og et tilbud er uforpliktende.

spørsmål og svar

Om Refinansiering

hva er refinansiering?

Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån for å erstatte det nåværende lånet. Man refinansierer for å oppnå bedre betingelser. Hos Vekst Finans må man stille sikkerhet i eiendom for å refinansiere gjeld og lån.

Hva slags gjeld kan refinansieres?

Du kan refinansiere alle typer gjeld som kan dokumenteres. Dette betyr all vanlig gjeld som forbrukslån, kredittkort, inkassosaker og betalingsanmerkninger. Privat gjeld kan også taes med, men må dokumenteres. 

Hva skjer med gjelden når jeg har refinansiert?

Når du har refinansiert vil du kun ha ett lån som dekker alle dine tidligere lån. Alle dine tidligere lån har blitt innbetalt og gjort opp.

Hva med om jeg har betalingsanmerkninger?

Du kan refinansiere med betalingsanmerkning. Når du har refinansiert blir anmerkningen umiddelbart slettet, og ingen kan se at du har hatt anmerkning.

Søknad Og Godkjenning

Når får jeg svar på søknaden?

I de aller fleste tilfeller kan du forvente en avgjørelse innen 1-2 virkedager.

Hvor raskt utbetales pengene?

Man starter utbetaling til kreditorene (de du skylder penger) dagen etter at søknaden er godkjent. Avhengig av hvor kompleks saken er tar det 1-7 dager før alt er betalt.

Hva er kriteriene for godkjenning?

For å refinansiere må du minimum:

- Være over 18 år
- Ha inntekt (lønn, AAP, uføretrygd, selvstendig næringsdrivende etc.)
- stille bolig eller fritidsbolig som sikkerhet

- ved boligkjøp, ha 15 % egenkapital

Må jeg stille sikkerhet for lånet?

Refinansiering av lån hos Vekst Finans krever sikkerhet i bolig eller fritidsbolig. Vi tilbyr dessverre ikke usikrede lån / forbrukslån.

Renter Og Kostnader

vil renten på lånet være fast eller variabel?

Renten du får på ditt lån er flytende, det vil si at den kan variere noe dersom f.eks. Norges Bank setter opp renten. 


Renten settes individuelt og er avhengig av hvor kompleks din sak er. 

Eksempelvis kan det se slik ut: Effektiv rente på 6,47% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.825.150, totalt kr 3.825.150.

jeg syns at renten er for høy

Refinansieringslån tar man for å raskt rydde opp i økonomien. Om man ikke refinansierer tar det flere år å bli kvitt gjelden, ofte til en langt høyere rente.

Når du har hatt refinansieringslånet en stund og vist god betalingshistorikk kan du refinansiere til et ordinært boliglån med lav rente.

får jeg gebyr om jeg betaler inn ekstra på lånet?

Nei. Du kan betale ned så mye ekstra avdrag du ønsker. På den måten betaler du ned lånet raskere og betaler mindre rente.

Får jeg skattefradrag for rentene?

Renter du har betalt får du fradrag for i skattemeldingen. For 2020 er sasten 22 % fradrag for innbetalte renter.

Vil du lære mer?

Her er noen artikler der vi har skrevet om refinansiering:

>
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen på denne siden. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies.
Aksepter
Privacy Policy