Refinansiere med betalingsanmerkning - alt trenger å vite

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning – slik gjør du det

Innlegget er sist oppdatert: 09.08.19

Å refinansiere med betalingsanmerkning, trodde du det var umulig?

Kanskje har du allerede søkt om lån i banken og fått avslag, eller at du ikke har turt i frykt for at de sier nei.
Det kan oppleves vanskelig, hvor skal du starte?
Vit at du ikke er alene.
Det er mange som har denne utfordringen, og vi får stadig spørsmålet:
Er refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning mulig?

La meg fortelle deg hvordan.

Er du klar?

More...

Hvordan lese innlegget

Dette innlegget om kan leses på flere måter.

Du kan bruke oversikten "Sideinnhold" som følger etter dette avsnittet til å navigere til den seksjonen du vil lese mer om, eller klikke på disse linkene:

Refinansiering - hvordan og hvorfor

Hvordan gjør man det?

Hvordan man skal refinansiere med betalingsanmerkning kommer an på din situasjon. Hvor mange betalingsanmerkninger har du?

Trenger du å refinansiere annen gjeld, og mye annen gjeld har du? Ønsker å å refinansiere alene, eller har du kausjonist eller medsøker?

Alle disse spørsmålene og mer er med på å påvirke hvilken løsning som er best for deg. 

Refinansiering av boliglån

Refinansiering av boliglån med betalingsanmerkning er kanskje det letteste og mest hensiktsmessige. I bytte mot at du får lån har banken her en sikkerhet de kan ta pant i. Det gjør at de også kan være villige til å øke et eksisterende lån for å hjelpe deg ut av en vanskelig situasjon. 

I tillegg har det en annen fordel, og det er at boliglånet har betydelig lavere rente enn kostnaden av betalingsanmerkningene og eventuelle forbrukslån. Her kan du altså spare mye penger.

Boliglånet har også lang avdragstid, som gjør at den månedlige kostnaden mye lavere enn før du refinansiere betalingsanmerkninger og gjeld inn i boliglånet.

Refinansiering av boliglån med betalingsanmerkning er dermed ikke bare mulig, men også den mest hensiktsmessige måten å gjøre det på.

Les mer om refinansiering av boliglån med betalingsanmerkning her

Refinansiering eller forbrukslån

Mange tror at refinansiering kun har med forbrukslån å gjøre, men det er ikke helt korrekt.

Refinansiering betyr at du tar opp gjelden på nytt, men at man reforhandler vilkårene. Du får altså bedre vilkår i ditt nye lån enn det gamle slik at du sparer penger hver måned.

Kanskje har boligen din steget i verdi slik at du har bedre sikkerhet, og kan få lavere rente eller låne mer til å betale ut betalingsanmerkninger og gjeld. Man har refinansiert til alle tider, og det er i seg selv ikke noe nytt. 

Forbrukslån er usikrede lån. Det betyr at det ikke er sikret i et objekt, f.eks. en bolig, eller bil.

Refinansiering med forbrukslån kan være et godt alternativ for deg som ikke eier bolig, eller har tilgjengelig sikkerhet i til å refinansiere boliglånet.

Samle små lån og få lavere rente.

Isolert sett kan det være en fordelaktig løsning, men det er noen ting det er viktig å passe på.

Den nye renten må være lavere enn gjennomsnittsrenten på alle dine lån til sammen. I tillegg bør du passe på at banken ikke innvilger høyere ramme enn den du har søkt om. Det betyr jo at du faktisk får høyre gjeld.

Den laveste renten får man om man refinansierer og har sikkerhet i bolig.

Med sikkerhet i bolig kan man vurdere en løsning der man refinansierer hele boliglånet, eller om man gir et ekstra boliglån i tillegg til det du har fra før.

Da kan du i mange tilfeller beholde lånet i banken din, og refinansiere kun kredittkort, forbrukslån og eventuelle anmerkninger. 

Om du ikke har bolig vil refinansiering allikevel være hensiktsmessig for å få ett enkelt lån med bedre oversikt og lavere månedlige kostnader.

For å kontakte oss kan du legge igjen din kontaktinformasjon ved å trykke her. Da vil vi kontakte deg så snart vi kan for å vurdere dine lånemuligheter.

Les videre om hvorfor det er viktig å ha orden i økonomien, hvordan vi jobber for at du skal få lån, og 

Hvorfor er det viktig med ryddig økonomi:

 • Tittel: Maslows behovspyramide
 • Opphavsmann: Bjørn Norheim
 • Menneskelige behov- fundamentet for alt

  Dyr gjeld og betalingsanmerkninger fører til bekymringer. Det er velkjent for alle som har trøbbel med økonomien. Tankene fører til stress, og økonomien er hele tiden i bakhodet. Det er en støy du ønsker at kan forsvinne.  

  Selvtilliten kan få seg en knekk, og drømmen du ønsker å oppfylle blir ikke prioritert.

  Grunnen er at gjeld og betalingsanmerkninger utfordrer våre primære fysiologiske, trygghets- og sosiale behov. Behovene som er selve grunnmuren i alt vi foretar oss.

  Se på bildet av Maslows behovshierarki. Teorien beskriver hvordan et menneskes behov bygges fra det mest grunnleggende til mer avanserte behov.

  Man må oppfylle behovet på hvert nivå for å komme videre. Har du ikke mat gjør du alt du kan for å bli mett. Er du utrygg søker du beskyttelse og tenker ikke mye på kjærlighet.

  At mange har spørsmål om å refinansiere gjeld med betalingsanmerkning er derfor lett å forstå, fordi økonomisk stabilitet er i dag en av forutsetningene for at vi skal kunne utvikle oss, komme oss videre og ta vare på de rundt oss.

  Samfunnet er i dag bygget rundt penger, og penger er en ressurs som er begrenset for folk flest. Når dyr gjeld og betalingsanmerkninger fører til at vi får mindre penger, så påvirker det også alt annet vi gjør. 

  Vårt forslag til deg

  Refinansiering er en mulighet til å samle all gjeld og alle betalingsanmerkninger til ett lån med sikkerhet i bolig.

  Absolutt alt av det som gir deg økonomisk bekymring ryddes opp i, betalingsanmerkninger slettes, og gjeld samles til ett enkelt lån med betydelig lavere rente.

  Denne løsningen vil gi deg overskudd, frihet, glede og tid til å tenke på andre ting enn økonomi. Fundamentet ditt faller på plass, og viktigere ting som familie, venner og egenutvikling kan få større fokus og tilstedeværelse i ditt liv.

  At du kan være trygg på at økonomien er i orden skyldes at du etter refinansieringen får lavere månedlige kostnader og at alle betalingsanmerkningene blir borte. 

  Nå har du nemlig bare har ett lån å forholde deg til, noe som er mye lettere og billigere enn å ha mange lån med ulik rente og inkasso med salærer. 

  Vår metode for optimalisering av din økonomi

  Når du skal søke om å refinansiere med betalingsanmerkning, så er det viktig å vise banken at du kan betjene lånet.

  Banken har ofte egne metoder for å beregne din betjeningevne. Disse er ikke tilpasset deg, men er basert på en mal. Dette kan slå ut på en uheldig måte.

  Vi i Vekst Finans har en egenutviklet metode for å optimalisere din økonomi og vise din virkelige evne til å betjene et lån.

  Ikke alle har de samme utgiftene og behovene. Din økonomi er unik. Derfor øker vi sannsynligheten for at du skal få lån når vi viser banken din betjeningsevne ut fra de kostnadene du faktisk har. 

  Det betyr at vi samler dine økonomiske data fra deg og putter det inn i vår modell. Modellen beregner hva du bør kunne håndtere i lån utfra dine forutsetninger.

  Metoden er utviklet for at flere skal få muligheten til å samle gjeld og refinansiere med betalingsanmerkning.

  Har du søkt i banken og fått nei?

  Om du har søkt om lån og fått nei, eller om du ennå ikke har søkt fordi du har vært redd for å få nei, så fortvil ikke.

  Her kan alle søke om lån, og vi behandler alle med forståelse og respekt.

  Vi gir flere muligheten til å refinansiere med betalingsanmerkning gjennom å tilby flere lånealternativer, blant annet:

  - Refinansiering med sikkerhet i bolig eller hytte
  - Refinansiering ved kjøp av ny bolig
  - Refinansiering uten sikkerhet

  Det er viktig for oss å finne det alternativet som er riktig for deg, fordi feil valg kan føre til en forverring av situasjonen.

  Et eksempel er om man ikke får refinansiert all gjeld, eller den nye lånerenten er høyere enn gjennomsnittsrenten på gjelden din.

  Viktig å huske på når du vil refinansiere med betalingsanmerkning

  Husk at når du får refinansiering med betalingsanmerkning, så er det først og fremst for å rydde opp i gjeld og anmerkninger. Dette gjør at du mye raskere får ryddet opp enn du ville klart uten refinansiering.

  Et eventuelt lån du får når du vil refinansiere med betalingsanmerkning, og eventuell annen gjeld, vil ha rentebetingelser som ligger noe over vanlig bank. Dette er fordi banken låner ut et høyt beløp til noe mer risiko enn en person uten anmerkninger.

  Men denne situasjonen med høyere rente er ikke for alltid.

  Ditt nye lån brukes til å bli kvitt anmerkninger og forbruksgjeld slik at du skal kunne kvalifisere for de beste rentebetingelsene på et senere tidspunkt, vanligvis etter cirka 6-12 måneder.

  Vi ønsker at du skal komme deg videre, derfor har lån gjennom oss ingen bindingstid.

  Du kan bytte bank og få lavere rente når du vil. Erfaringsmessig lykkes mange med å bytte bank uten at det stilles spørsmål ved "gammel" historikk.

  Lånet sørger for at du får en ny start uten betalingsanmerkninger og gjeld. Da kan du bruke tiden din på det du ønsker, og som betyr noe for deg.

  Hvordan fungerer refinansiering av gjeld?

  Den store fordelen med at noen gir deg refinansiering med betalingsanmerkning og gjeld er at man raskt får en ny start. Alternativt kan man nedbetale gjelden over tid.

  Ved å bake betalingsanmerkninger og gjeld inn i ett lån slettes betalingsanmerkningene, og alle de du skylder penger får oppgjøret sitt. 

  Hvordan søker du om refinansiering?

  Slutt å bekymre deg over økonomien. Det tapper deg for krefter. Bli isteden trygg med en økonomi som er i orden.

  Ryddig økonomi gir deg overskudd, og du får tid og energi til å holde på med det som betyr noe for deg. Familie, venner, hobbyer og så mye mer.

  Ta det første steget og kontakt oss nå for å snakke om ditt behov.

  Steg 1

  Gjør dette nå

  Start med å klikke her

  Du vil få noen korte spørsmål om navn, kontaktinformasjon og hva ditt behov er.

  Ingen personlige spørsmål eller noe som tar lang tid å fylle ut. Kun slik at vi vet hvem du er, og hvordan vi kan kontakte deg.

  Steg 2

  Dette vil deretter skje

  Etter at du har fylt ut skjemaet vil vi kontakte deg for å snakke mer om ditt behov og motta informasjon og dokumentasjon slik at vi kan finne den løsningen som passer best for deg.

  Du hører fra oss innen 24 timer etter at du har sendt inn skjemaet.

  Dette er ikke en lang samtale, men vi er opptatt av å vite så mye som mulig slik at vi får en god forståelse av din situasjon. Da kan vi gjøre en bedre jobb for deg.

   I samtalen vil vi gi deg en forhåndsvurdering av din sak, og eventuelt hva slags løsning vi kan jobbe med.

  Steg 3

  Vi finner løsningen for deg


  Vi begynner å jobbe med saken din, og forhandler og innhenter tilbud fra bankene.

  Når vi har mottatt tilbud følger vi deg opp og presenterer løsningen.

  Fra det punktet kan du gå videre med løsningen, eller takke nei.

  Om du takker nei har du uansett fått en gratis vurdering av saken din, samt råd og tips som vi gir i første samtale.

  Vi tror at vår løsning hjelper mennesker ut av vanskelige situasjoner. Og du kan nå benytte muligheten til å få hjelp- helt gratis.

  Om du vil, så kan dette være dagen da du tar det første steget for å rydde opp.

  Klikk på knappen nedenfor og send inn ditt kontaktskjema.
  Vi vil kontakte deg så raskt vi kan.

  Spørsmål og​ svar

  Hvem kan få lån

  Alle som er over 18 år og har en inntekt kan søke lån til å kjøpe ny bolig, eller å refinansiere boliglånet ditt og bake inn gjeld.

  Du eier enten en bolig i dag, eller ønsker å kjøpe et sted å bo.

  Hvor mye kan du refinansiere?

  • Refinansier lån med inntil 85% av boligens markedsverdi
  • Inntil 75% på hytte
  • Du kan låne maks 5 ganger inntekt
  • Inntekt er også: utleieinntekt, stønader, uføreutbetalinger, biinntekt osv.

  Hvor mye egenkapital trenger du?

  Egenkapitalen beregnes ut fra individuelle forhold, men normalt er det 15% av boligverdien. Det vil si at om du har bolig i dag kan du låne inntil 85% av markedsverdien.

  Ønsker å kjøpe bolig kan du låne inntil 85%, men her kan det gjøres individuelle vurderinger. Ta kontakt så ser vi på saken. 

  Hva koster det å refinansiere boliglånet?

  Når du refinansierer boliglånet og baker inn gjeld og betalingsanmerkninger vil du få et nytt lån med flytende rente.

  Renten er forskjellig fra kunde til kunde og beregnes utfra forskjellige faktorer som hvor mye lån, inkassosaker, betalingsanmerkninger osv.

  En konkret pris får du når vi har laget et tilbud til deg.

  Priseksempel refinansiering av gjeld 

  Om vi ser på et lån på 2 millioner kroner og den effektive renten er 4,85% og nedbetalingstiden er på 25 år vil totalkostnaden bli 3.420.708 kr. 

  Det betyr at månedkostnaden blir cirka 11.518 kr.

  Av dette utgjør rentedelen ca 8.000 kr. Renter er fradragsberettiget på skatten, og du kan trekke av 22 % (2019) som tilsvarer inntektsskatten (var 23% i 2018). Det betyr cirka 1.760 kr i fradrag per måned du har betalt rente på lånet. 

  Disse tallene er for eksempelets skyld, men illustrerer faktisk kostnad ved et slik lån som ble brukt i eksempelet.

  Hva trenger banken av meg?

  Når du skal refinansiere gjeld med sikkerhet i bolig må vi vite hva din bolig er verdt. Opplys i tillegg om du har leieinntekter fra utleiedel/hybel i boligen.

  Boligverdien beregnes i en e-takst som du kan få fra din lokale eiendomsmegler, og er som regel kostnadsfritt.

  • E-takst
  • 3 siste lønnsslipper
  • Skattemeldingen fra sist år
  • Eventuell annen relevant dokumentasjon (utleiebolig, stønad osv.)

  Alternativt kan du klikke: HER

  Vi vil kontakte deg snarest mulig for å gå gjennom din situasjon og behov.

  Vi gir deg personlig, respektfull og konfidensiell behandling.

  Hvor lang er behandlingstiden før du får svar

  Behandlingstiden på søknaden varierer og er avhengig av hvor raskt vi får dokumentasjon fra deg. Mye er normalt sett gjort i løpet av et par dager. 

  Når søknaden er innvilget utbetales pengene neste virkedag.

  Hva skjer med gjelden og betalingsanmerkningen?

  All gjeld og betalingsanmerkning innfris og slettes.

  Sletting av betalingsanmerkninger er lovpålagt inkassoselskapene og skjer normalt veldig raskt. Selve innbetaling av kravene gjør vi for deg. 

  Lurer du på om du har betalingsanmerkninger? Om du ønsker å sjekke om du har betalingsanmerkninger kan du gå hit Bisnode kredittsjekk og scroll ned til "Kredittsjekk deg selv". Tjenesten fra Bisnode koster 49 kr per søk.

  Ta et valg for fremtiden 

  Refinansiering av gjeld og lån med betalingsanmerkninger er noe av det lureste du kan gjøre nå. ​Ta en prat med oss!

  Føler du deg ikke klar? Start nå allikevel, man angrer aldri på å at man forsøker. Og hva om du finner veien ut av problemene?

  Vi hjelper deg med å finne riktig løsning for din økonomi, og gir deg personlig veiledning og oppfølgning i etterkant. Vi vil at du skal lykkes med å snu din økonomi, og vi skal hjelpe deg på veien dit. 

  Kontakt oss

  Klar til å ta en prat om ditt behov?

  Du kan også kontakte oss her:
  Mail: kontakt@vekstfinans.no
  Telefon: 95 48 15 75

  5 taktikker for å redusere dine gjeldskostnader!

  About the Author Jørgen Elvesæther

  follow me on:
  >